29.08.2011 (3 päev)


Hommikul tõusis õhutemperatuur kiiresti, sest telgiplats asus künka päikesepoolses küljes ning oru taga olev mäeahelik piisavalt kaugel ja õiges kohas parajalt madal. Leppisime juba õhtul kokku, et hommikul nosime vaid hea ja paremaga kaetud saia ning kõrvale rüüpame kohvi, et saaksime laagri kiiresti kokku jat enne Puigcerda toidu- ja rattapoe külastust jõuda lähedal asuvas linnakeses kaeda mäe otsas olevat ammu kadunud inimeste poolt ehitatud ja samuti ammu kadunud inimeste poolt kivihunnikuks muudetud kindlust.






Seega algas päev laskumisega Llivia´sse. Kivihunnik (42°28'3.57"N; 1°59'10.19"E) oli tore (Viljandis on toredam) ning sinna jõudmiseks pidime mööda kitsast ja päikeselõõsas rada tõusma paarsada meetrit kõrgemale parklast, kuhu olime jätnud rattad. Linn mahtus ülevalt vaadates peopesa sisse ning eemalt paistis ära meie sihtkoht Puigcerda, kui ka mõned muud maamärgid (lennuväli, ühed teised peeglid jne), kust olime eelmisel päeval möödunud. Lühike siesta samas linnas ning mööda lauget orgu asisemate toimetuste juurde.



Mnjaa, tundub et tegime eelmisel päeval Puigcerdas õite mitu ringi, sest linna iga nurk tundus lõpmata tuttav olevat.

Esimeseks ülesandeks oli kotid täita mitme päeva söögiga. Soovitan sealses linnas minna Carrefouri (42°26'5.73"N; 1°56'34.77"E), sest pood on suur ja korraliku valikuga ning saab vajalikud asjad kätte viisaka hinnaga. Kärutäis sisaldas vett, kuivaineid, juustu, konserve, liha, eluks vajalikke jooke, värskeid köögivilju, campingaz´i jne. Enamjaolt kõik originaalpakendid kujundati ümber või läksid hoopis prügikasti, et rattakottides hoida kokku ruumi ning kaotada liigne kaal. Kui asjad said kotti, orienteerusime rattapoodi, mis oli suletud - SIESTAAAA!!!!

Kultuurse ning kaubandusliku ajaviitmisega jäi tähelepanuta, et kellaosuti oli tiksunud ootamatult kiiresti numbrini, kus pannakse kinni kõik kohad, kus on võimalik midagi osta. Kasutasime aega väga otstarbekalt, täites kõhtu hää ja paremaga raudteejaama lähedal olevas kahmikus.

Siesta lõpuks sättisime kui varblased poe (42°25'59.35"N; 1°56'17.87"E) ette ritta ning hakkasime oletama, milline võtmega persoon võiks tulla avama ust, mille taha väga ihalesime. Igav, õige tüüp oli täiesti äratuntav. Pärast ratta ülevaatamist ning mõningast toimetamist läikis all uus velg, oooo seda ilu. Lühike ostlemine ka matkariiete poes, sest Alvar kullake oli kiiruga koju unustanud jope.

Puigcerda rattapood
Enamus päevast oli juba seljataha jäänud, kui saime Puigcerda lõputust ringist välja ning võisime lugeda matka ametlikult alanuks. Juhhõi!!!

Eeee, ei teagi, kas on nii väga juhhõi, sest hakkasime väntama ülesse poole ümberringi lõõskamas tuuletu päikesekuumus, millega ei olnud veel jõudnud harjuda ja mille eest ei olnud kuhugi varjule hoida ega pugeda.

Guils de Cerdanya´s keerasime ninad veelgi kõrgemale, võttes suuna Prantsusmaa piirile lähemale. Korraks tekkis väike segadus, sest maastik, teedevõrk ja kaart kippusid rääkima erinevat keelt. Õnneks möödus meist sellel hetkel üks inglise keelt mõistev kohalik, kes näitas ette õige teeotsa ning jätkasime teed. Enam ei olnud eesmärgiks pikalt liikuda, vaid leida piisavalt horisontaalne ja varjatud pesakoht enne pimeduse saabumist. Probleemiks osutusid meie poolt soovitud tegevust  keelavad märgid, mis asusid just ideaalsetes kohtades (kus paganat nad teadsid meie tulemisest ;D), traataia taga kellasid kolistavad lehmad või liiga järsud nõlvad. Üks traataia tagune osutus siiski õigeks. Korraks aed eest, lipsti sisse, pisut rattanügimist kõrgemale ja maastikul terrassidena olevas männimetsas oli horisontaalset siledat pinda nigu muda (42°27'30.97"N; 1°52'21.24"E).


Männimets hoidis endas päevast sooja ning ei lasknud ligi jahedat niiskust.

Rahulik öö.

  • Distants 30 km
  • Keskmine sõidukiirus 13 km/h
  • Suurim sõidukiirus 53,2 km/h
  • Sõiduaeg 2:17 h
  • Kogutõus 642 m
  • Ööbimine 1560 m
  • GPSi jälg
  •  

    No comments:

    Post a Comment